У центрі Києва пройшов фестиваль “Всі разом – за сім’ю!”

Сьогодні, 16 травня, на Хрещатику та у парку імені Тараса Шевченка пройшов фестиваль на підтримку сімейних цінностей “Всі разом – за сім’ю”. З благословення митрополита Олександра у фестивалі взяв участь клірик Спасо-Преображенського собору протоієрей Андрій Дудченко.

Отець Андрій привітав учасників та гостей фестивалю та наголосив на важливості інституту сім’ї в сучасному українському суспільстві. Священик згадав про те, що сім’я була створена Богом в раю ще до гріхопадіння людини, і тому сьогодні сім’я – це єдина реальність, яку ми маємо від райського життя. Сьогодні для нас сімейне життя може бути початком раю, коли живемо у любові, взаємоповазі, та коли живемо не ради себе, а раді іншого, а може бути і початком пекла – все залежить від прагення та ставлення людини.

Гасло фестивалю цього року – «Є родина – міцна країна». Мета – наголосити на авторитеті сімейних традицій в Україні. Не тільки в Києві, а й в інших містах Украни відбуваються подібні сімейні соціальні фестивалі. Це – щорічна національна традиція, почата в 2010 році громадянським рухом «Всі разом!». Захід проводиться зусиллями коаліції «Україна за сім’ю». Свято приурочене до Тижня подружжя 15-22 травня і Дня Європи.