ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК ЗІ СТРИБКІВ У ВОДУ

20 вересня 2014 р.

У суботу, 20 вересня, в столичному Центрі Спорту «Ліко» до Дня фізичної культури та спорту і на честь річниці відкриття спортивного комплексу вперше відбувся відкритий Олімпійський урок зі стрибків у воду
Організаторами святкового заходу стали Федерація України зі стрибків у воду разом із комплексною дитячо-юнацькою спортивною школою «Тріумф».
Вітали гостей, батьків і юних спортсменів президент НОК України в м. Києві Павло Костенко, заступник Міністра молоді та спорту України Ніна Уманець, представники Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації, президент Федерації України зі стрибків у воду, почесний президент компанії «Ліко-Холдінг» Ігор Лисов.

«Мені, як президенту Федерації України зі стрибків у воду, яку очолюю вже понад 15 років, дуже приємно, що на сьогодні в дитячо-юнацькій школі «Тріумф» стрибками у воду займається понад 200 дітей, які мріють стати олімпійцями. Як справжній патріот, я щиро вдячний кожному з вас за підтримку наших українських спортсменів у світовому олімпійському товаристві. У цей складний для країни час, немає нічого краще для нас – коли є підтримка українців, звучить гімн і здіймається прапор України. Сьогодні, у цей складний для України час, ми повинні всі з вами об’єднатися заради спільної мети – щасливого майбутнього наших дітей. Бажаю всім мирного неба, Божого благословення, віри в себе та Україну», – зазначив Ігор Лисов.

Президент київського відділення НОК України Павло Костенко вручив президенту Федерації України зі стрибків у воду Ігорю Лисову подяку «За розвиток олімпійського руху в Україні», який, в свою чергу, відзначив подяками «За розвиток фізичної культури та спорту в Україні» тренерів, адміністрацію КДЮСШ «Тріумф» та головного тренера збірної команди України зі стрибків у воду Токмачову Т.В.
Розпочали олімпійський урок з показових стрибків від юних вихованців школи «Тріумф», які до речі безкоштовно займаються в спортивному комплексі, та вже на сьогодні налічує понад 200 юних стрибунів від 5 до 8 років, яких об’єднує одна мрія – стати справжнім професіоналом своєї справи і олімпійцем.
Справжній професіоналізм у цьому виду спорту продемонстрували спортсмени юнацької збірної команди України зі стрибків у воду, а гарний настрій подарували тренери Федерації та школи «Тріумф» із видовищним гумористичним шоу.
ФОТОЗВІТ
Нагадаємо, у вересні 2013 року генеральним спонсором Федерації України зі стрибків у воду – компанією «Ліко-Холдінг» – збудовано найсучасніший спортивний комплекс «Ліко», на базі якого розміщується єдиний в Україні Державний центр олімпійської підготовки зі стрибків у воду, база національної збірної команди зі стрибків у воду та дитячо-юнацька спортивна школа «Тріумф». Так звана «майстерня українських стрибунів».
З моменту відкриття у Центрі Спорту «Ліко» проходять навчально-тренувальні збори спортсменів збірної команди України зі стрибків у воду, міжнародні та всеукраїнські чемпіонати, у вересні 2013 року в відбулися зйомки телевізійного шоу «Вишка».
У програму Олімпійських ігор стрибки у воду включені вперше на третіх Олімпійських іграх у 1904 році, і з тих пір постійно присутні на Олімпіадах.
Цього року на ІІ Юнацьких олімпійських іграх в Нанкіні (Китай) юнацька збірна України зі стрибків у воду виборола дві медалі: Ганна Красношлик виграла «срібло», а Пилип Ткаченко завоював бронзу. В центрі спорту «Ліко» дуже багато охочих й серед аматорів займатися стрибками у воду.
Компанія «Ліко-Холдінг» веде активну роботу з розбудови інфраструктури житлового масиву «Ліко-Град» та комфортного проживання: збудовано Спасо-Преображенський храм із дзвіницею, Центр Спорту «Ліко», у вересні цього року відкрито дитячий навчальний заклад «Ліко-Школа», заплановано будівництво торговельного центру та середньої школи на 33 класи.